Přeskočit na hlavní obsah

Otevíráte zadní vrátka těm, kteří vědí, jak toho zneužít?


Dobrý den pane ,

Začnu sice "nepronajímatelsky", ale hned to vysvětlím...

Když doma vařím oblíbené jídlo, opakovaně postupuju podle stejného receptu. Osvědčil se. A vím, že pak bude všem (zase) chutnat.

Když ale používám počítač (třeba jako když vám dnes píšu tento email), pečlivě si hlídám, aby na něm běžel antivirový program, který se každý den aktualizuje.

Nechci totiž žádnému viru či hackerovi dát přístup do našich rodinných fotek, soukromých zpráv nebo si nechat smazat (či do zaplacení výpalného zašifrovat) dlouholetou práci.

Proč vám to píšu?

Řada pronajímatelů přistupuje k nájemní smlouvě a související dokumentaci jako k tomu vaření: Smlouvu připravili pro prvního nájemce. A když přijde nový, jen vymění jména, data... a mají hotovo.

Neuvědomují si přitom ale, co tím nastartovali:

Při pronajímání se totiž nepohybujeme v tom bezpečí neměnných podmínek, kdy stačí jen dokola opakovat totéž a výsledek bude vždy stejný. Jako při tom vaření.

Při pronajímání se nám totiž ty podmínky postupem času mění:

Co jsme si (ne)mohli sjednat do smlouvy dříve, to si už (ne)můžeme sjednat nyní. Co bylo dříve (ne)povolené, to je dnes (ne)povolené. A co nás před tím plně chránilo, to dnes otevírá ? aniž bychom si to uvědomili ? zadní vrátka těm, kteří vědí, jak toho zneužít.

Pokud tedy používáme stále dokola jednu a tutéž nájemní smlouvu, stejné předávací protokoly, stejné upomínky...

... děláme vlastně totéž, jako bychom pracovali s počítačem, na který jsme sice před lety nainstalovali nějaký antivirový program. Ale vypnuli jsme mu aktualizace. Sice nás stále pečlivě hlídá před viry, které existovaly tenkrát. A ty nové, které vymysleli útočníci od té doby, klidně nechá rejdit v našem počítači.

Jak dlouho bude bez aktuálního antivirového programu trvat, než se na vašem monitoru objeví: "Obsah vašeho počítač jsme vymazali. Zaplaťte nám, jestli jej chcete zpět..."

Asi to ani nechcete zkoušet, že...

Protože sami sebe považujeme za něco na způsob "antivirové ochrany pronajímatele", neustále od různých podvedených, poškozených či přelstěných pronajímatelů zjišťujeme, jak se to stalo:

Co na ně nájemci-filutové zase vymysleli. Kde udělali třeba oni sami při pronajímání svého bytu chybu. Jak se chránit před neplatiči, i když zákonodárci zmírní postih dlužníků... A měníme, doplňujeme a aktualizujeme celý náš soubor vzorových smluv, dokumentů, výzev, upomínek, dohod, protokolů a dalších podkladů tak, aby reagoval právě na to, v čem se ostatní spálili

... a jak proti stejnému "viru" ubránit ostatní pronajímatele.

Pokud tedy používáte stále dokola jednu a tutéž historickou smlouvu, zamyslete se nad tím, zda kolem vás stále vytváří tu nepropustnou hradbu, kvůli které jste ji tenkrát sepisovali.

A pokud chcete mít jistotu, že vaše smlouvy, předávací protokoly, upomínky a další dokumenty odpovídají situaci (a "virům") roku 2019, získáte jejich aktuální verzi jednoduše:

Pro rok 2019 jsme opět zkontrolovali, upravili, doplnili a rozšířili všechny dokumenty a pomůcky, které vás při pronajímání chrání.

V "Aktualizačním balíčku pronajímatele pro rok 2019" získáte aktuální znění nájemní smlouvy (ve standardní i psychologické variantě), jejich anglické překlady, předávací protokoly, výzvy, upomínky, dohody o prodloužení či skončení nájmu, vzory daňové evidence a další pomůcky. Doplnili jsme průvodce pravidly GDPR pro pronajímatele. A k tomu i kompletní "Doprovodný manuál pro pronajímatele bytů v roce 2019" (167 stránek textu).

Jako náš stávající klient můžete celý aktualizační balíček získat za zvýhodněnou cenu 1.000 Kč + DPH 210 Kč a poštovné 121 Kč, celkem 1.331 Kč

... a stačí k tomu jediné: Odepsat mi do 28.2.2019 na tento email, uvést své aktuální doručovací a fakturační údaje (jméno, příp. firma, ulice, psč, město) a do 48 hodin bude celá zásilka na dobírku na cestě k vám.

Ať je pronajímání vašeho bytu bezproblémové i v roce 2019...


Jarmila Políčková
JakPronajimatByty.cz

Komentáře