Přeskočit na hlavní obsah

Microsoft Partner Newsletter


MPN Newsletter
 
 

 
Microsoft Partner Newsletter duben 2018
 
 
 
Microsoft Inspire – poslechněte si, jak Satya Nadella hovoří o Digitální Transformaci
 
  Registrujte se!     
 
 
 
 
Facebook Twitter Twitter LinkedIn Twitter
 
  Vážení partneři,
vítejte u dubnového vydání partnerského zpravodaje!

Stále máte spoustu času se registrovat na konferenci Microsoft Inspire, ale nenechávejte to na poslední chvíli!
Nezapomeňte také, že GDPR (General Data Protection Regulation) je za dveřmi; buďte připraveni a zjistěte více zde.
Projděte si naše nové lokální kampaně, prozkoumejte nabídku "Dynamics 5" a Nový Azure Master Program ZDARMA a získejte na Microsoft Partner Network webu další ready-to-go marketingové materiály.
V neposlední řadě se nezapomeňte podívat na vzdělávací aktivity, které naleznete jako vždy v závěrečné části zpravodaje.

Doufáme, že pro vás bude toto číslo přínosné.

Partnerský tým společnosti Microsoft
 
 

Icon Microsoft Inspire  
 
 
Získejte informace i nové kontakty na Microsoft Inspire!
Letos v červeneci v Las Vegas, Nevada, poprvé v historii proběhnou konference Microsoft Inspire a Microsoft Ready, interní vzdělávací akce s návštěvností více než 21,000 zaměstnanců z celého světa, ve stejném měste a ve stejném týdnu. Toto sjednocení představuje nevídanou příležitost pro partnery společnosti Microsoft, aby vytvořili smysluplná spojení s ještě větší komunitou společnosti Microsoft, pro urychlení digitální transformace a úspěch našich společných zákazníků. Když budeme spolupracovat, můžeme společně i vyhrát.

Zde jsou některé ze sdílených příležitostí pro Microsoft a partnery, které můžete na této akci očekávat:
  • Sdílené Corenotes, kterých se bude účastnit CEO společnosti Microsoft, Satya Nadella: v hlavních přednáškách, tzv. Corenotes, které se budou konat denně v T-Mobile Areně, získáte informace od vedoucích pracovníků společnosti Microsoft, partnerů a odborníků z oblasti IT, které vám pomohou urychlit digitální transformaci našich společných zákazníků.
  • Společné akce v rámci jednotlivých regionů, tzv. Shared Area Celebrations: tato společná setkání usnadní vytváření spojení mezi zaměstnanci společnosti Microsoft a partnery na úrovni konkrétního regionu.
  • Všeobecná setkání v rámci jednotlicýh regionů, tzv. Area General Sessions: všeobecná setkání, kde se návštěvníci z jednotlivých regionů setkají se zaměstnanci Microsoftu, přinášejí příležitosti ke vzdělávání a navazování kontaktů, včetně informací o regionálně specifických Go To Market strategiích, lokálních programech a mnoha dalších.
  • Speciální společná oslava One Celebration: všichni zaměstnanci společnosti Microsoft a partneři se sejdou na naší One Celebration, což je velmi očekávaný večer plný zábavy a představení mezinárodně uznávaného a cenou Grammy oceněného hudebního umělce. Chcete vědět, o koho jde? Navštivte domovskou stránku Microsoft Inspire a přihlaste se pomocí Microsoft Partner Network ID, abyste odhalili vzrušující novinky!


    Registrujte se na Microsoft Inspire ještě dnes.
 
 
Icon Novinky v programu  
 
 
Nový Azure Master Program ZDARMA: proškolte se a certifikujte, abste mohli začít svůj Cloud Business!
Microsoft Azure je naší Open Cloud platformou, přičemž Microsoft značně investuje do oblasti Open Source - již více než 40% Azure virtuálních strojů a více než 60% Azure řešení na trhu běží na Linuxu. Proto jsme se spojili s Linux Foundation a přinášíme vám Azure Master Program navržený tak, aby vám pomohl dramaticky zvýšit tržní hodnotu, díky celosvětově uznávaným a vyhledávaným certifikacím, a aby vás připravil na navrhování, imlplementaci a údržbu komplexních řešení, dostupných v cloudu.

S programem Azure Master získáte: Linux Foundation Certified System Administrator (LFCS) přípravný kurz, včetně exkluzivního přístupu k učebním materiálům LFCS, Azure MCP 70-533 kurz, nový kurz LFS305 Linux on Azure, připravený výhradně pro vás našimi certifikovanými trenéry a Azure Linux Master badge, což je Azure Linux MCSA certifikace. To vše ZDARMA.

Pro účast v programu:
  • Jděte na web Azure Master
  • Zdarma se registrujte pro přístup k jednotlivým kurzům.
  • Pro bezplatný přístup k výukovým materiálům Linux Foundation postupujte podle instrukcí a použijte tento speciální kód "LFCS-Linux-Azure-2018-CEE"
  • Absolvujte všechny kurzy a získejte Azure Master badge
    Získejte svou certifikaci teď!
 
 
 
Office 365 Partner Admin Center se přesouvá do Microsoft Partner Center!
V průběhu dubna bude postupně ukončen provoz Office 365 Partner Admin Centra (PAC) a CSP partneři budou automaticky přesměrováni do Microsoft Partner Centra (PC). Migrace bude probíhat po etapách a po jejím dokončení nebude již možné v PAC pracovat.

Pracujeme na tom, aby Microsoft Partner Centrum (PC) bylo jediným místem, odkud budete spravovat vaše partnerství se společností Microsoft a s vašimi zákazníky. V PC je/bude možné spravovat partnerský profil MPN programu, incentivy, Partner Referrals - leady generované prostřednictvím katalogu partnerů společnosti Microsoft, a další aspekty programu Cloud Solution Provider (CSP)
  • CSP partneři budou do Partner Centra přesměrováni automaticky během dubna 2018
  • Advisor partneři budou do Partner Centra přesměrováni automaticky během května 2018
    Více informací naleznete zde
 
 
 
Nový ISV web a Microsoft Acceleration Program pro nezávislé výrobce softwaru (ISV)
Představujeme vám nový ISV web, zaměřený na nám zatím neznáme společnosti, startupy a všechny, kteří se chtějí orientovat na cloud - Azure.

Na novém ISV webu naleznete obchodní i technické informace a základní F&Q. Jeho prostřednictvím se můžete mimo jiné zaregistrovat do programu Microsoft Acceleration Program pro nezávislé výrobce softwaru (ISV). Program zahrnuje následující výhody:
  • Technická podpora od certifikovaných architektů a technických specialistů.
  • Prostředky na propagaci vašich řešení prostřednictvím vhodných marketingových kanálů.
  • Prodejní kanály pro vaši aplikaci nebo službu.
 
 
 
Proč technologie nestačí aneb digitální kultura jako konkurenční výhoda
Jen 8 % zaměstnanců firem v Česku má pocit, že jsou opravdu produktivní, zjistil průzkum Proč technologie nestačí. České firmy nevyužívají potenciál svých zaměstnanců. Češi se necítí být dost produktivní a podle celoevropského průzkumu společnosti Microsoft „Proč technologie nestačí: Digitální kultura jako konkurenční výhoda" zaostávají tuzemští zaměstnanci i co se týče inovativnosti a strategického přínosu pro své firmy. Množství výkonných a angažovaných zaměstnanců přitom výrazně roste ve firmách, které si moderní technologie nejen pořídí, ale i používají, a především digitálně přemýšlejí. Takovou digitální kulturu ale zatím dokázala zavést jen necelá pětina českých firmem. Překvapivé je zjištění, že Česko zaostává za Evropou i ve využívání moderních technologií – o celých 20.

    Další zjištění průzkumu najdete zde
 
 
Icon Partnerské nabídky  
 
 
Aktualizace lokálních CSP kampaní
Prodloužili jsme pro vás do konce fiskálního roku 2018 (30. 6. 2018) lokální CSP kampaně; díky tomu můžete i nadále získávat zpětné rabaty za prodej Microsoft Office 365, Azure a Dynamics 365.

Co partneři získají?
Získejte vyšší marži prodejem D365 přes CSP zcela novým zákazníků! Získejte 25% z kvalifikovaných příjmů nazpět
 
  • Prodejte D365 přes CSP zcela novým zákazníkům nebo nové D365 akplikace stávajícím zákazníkům
  • Nabídka platí pro CSP Direct Partner-y a CSP Indirect Reselle-ys
  • Minimální výše prodeje na jeden tenant je $5000
  • Podmínkou je alespoň jedna z uvedených kompetencí na úrovni Silver nebo Gold: Enterprise Resource Planning, Windows & Devices, Enterprise Mobility Management, Cloud Customer Relationship Management, Cloud Productivity, Data Analytics, Cloud Platform, Small & Midmarket Solutions, Data Platform
  • Nabídka se řídí platnými T&C

Tato nabídka rozšiřuje současné Partnerské Incentivy. Kampaň končí 30. 6. 2018.
    Zjistěte více zde!
 
 
 
Co partneři získají?
Zvyšte svou ziskovost prodejem Azure přes CSP! Získejte 30% z meziměsíčního přírůstku Azure!
 
  • Získejte 30% slevu za meziměsíční přírůstek výnosů z prodejů Azure přes CSP
  • Mezměsíční přírůstek musí být minimálně 15% během období kampaně
  • Nabídka platí pro CSP Direct Partner-y a CSP Indirect Reseller-y
  • Podmínkou je alespoň jedna z uvedených kompetencí na úrovni Silver nebo Gold: Windows & Devices, Enterprise Mobility Management, Cloud Customer Relationship Management, Cloud Productivity, Data Analytics, Cloud Platform, Small & Midmarket Solutions, Data Platform
  • Nabídka se řídí platnými T&C

Tato nabídka rozšiřuje současné Partnerské Incentivy. Kampaň trvá od 1. 4. – 30. 6. 2018.
    Zjistěte více zde!
 
 
 
Co partneři získají?
Získejte větší marži prodejem O365 přes CSP zcela novým zákazníkům! Získejte až $50 za přiřazenou jednotku v závislosti na produktu!
 
  • Získejte slevu za prodeje přes CSP zcela novým zákazníkům
  • Prodaný produkt musí být přiřazen
  • Sleva se liší v závislosti na prodaném a připsaném plánu O365
  • Nabídka platí pro CSP Direct Partner-y a CSP Indirect Reseller-y
  • Podmínkou je alespoň jedna z uvedených kompetencí na úrovni Silver nebo Gold: Windows & Devices, Enterprise Mobility Management, Cloud Customer Relationship Management, Cloud Productivity, Data Analytics, Cloud Platform, Small & Midmarket Solutions, Data Platform
  • Nabídka se řídí platnými T&C

Tato nabídka rozšiřuje současné Partnerské Incentivy. Kampaň trvá od 1. 4. – 30. 6. 2018.
    Zjistěte více zde!
 
 
 
"Dynamics 5" pomáhá budovat D365 pipeline a uzavírat obchody s novými zákazníky Dynamics 365
„Dynamics 5" program poskytuje finanční prostředky na podporu partnerských pre-sales aktivit, jako jsou POC, testování, implementace a migrace, pro nové i stávající zákazníky, kteří chtějí rozšířit své podnikání o (další) Dynamics 365 workload.

Finanční prostředky jsou poskytovány až do výše: 2-denní zakázky 2000 USD; 4-denní zakázky 4000 USD; 2-týdenní zakázky 10000 USD.

Požadavky na partnery
Pro kvalifikaci pro "Dynamics 5" nabídku, musí být partner nastaven jako vendor společnosti Microsoft a splnit alespoň jednu z následujících podmínek:
  • Managovaný partner – partner je managovaný na globální, regionální nebo lokální úrovni
  • D365 Revenue – partner má z D365 výnosy nejméně 100K USD za posledních 12 měsíců
  • Inner Circle – partner je 2017 Inner Circle Partnerem
  • Nabídka pre-sales služeb na AppSource*, která se vztahuje k jednomu z následujících D365 prodejních scénářů
Požadavky na zákazníky
  • Nový zákazník D365 nebo nový workload k existujícímu D365 pro stávajícího zákazníka
  • Zákazník musí být na MAL, s méně než 1000 USD stávajícího měsíčního výnosu z Dynamics 365
Jak podat žádost?
  1. Partner vyplní jednoduchý formulář žádosti: Dynamics 5 Presales offer Request Form
  2. Partner zašle vyplněnou žádost na: D365PresalesOffer@microsoft.com
 
 
Icon Produkty a řešení  
 
 
Seriál co-sell ready řešení
Abychom vás inspirovali, připravili jsme pro vás seriál co-sell ready řešení partnerů společnosti Microsoft. Tento měsíc vás seznámíme s řešeními Retail – Revenue Optimalization solution společnosti ARTEX informační systémy spol. s r.o. a Viatus od společnosti ANASOFT APR, spol. s r.o.

Retail – Revenue Optimalization (ARTEX informační systémy spol. s r.o.)

Řešení Retail – Revenue Optimalization umožňuje vidět data v souvislostech díky Microsoft Power BI. Poskytuje přehled o tržbách, nákladech a procesech, které lze využít pro lepší optimalizaci skladových zásob, efektivní řízení obchodních týmů dle aktuálních prodejů nebo pro sledování aktuálního stavu pohledávek a závazků. Informace jsou zobrazeny v přehledné formě na preferovaném zařízení, jako je počítač, tablet nebo chytrý telefon.
    Více informací naleznete zde
 
 
Viatus (ANASOFT APR, spol. s r.o.)

VIATUS je softwarové řešení pro řízení dopravy, která zajišťuje tok materiálů pro výrobu. Tento software pro logistiku vyhodnotí aktuální stav, obchodní požadavky zákazníka a automaticky uspořádá dopravu podle požadavků v reálném čase. S použitím standardních smartphonů a tabletů jsou vozidla automaticky řízena pár kliky na obrazovku. Díky řešení je dosaženo stejného výsledku s menším počtem vozidel, a tedy úspory nákladů na logistiku.

    Více informací naleznete zde
 
 
 
SKU pro neziskové organizace v CSP (Cloud Solution Provider)
Vzhledem k tomu, že technologický pokrok se zrychluje, chceme zajistit, aby neziskové organizace i ti, kterým sloužím, nezůstaly pozadu. Proto společnost Microsoft uvádí na trh NOVÉ SKU pro neziskové organizace v CSP programu, které lze prodávat od počátku dubna roku 2018.
Mohou je prodávat všichni CSP partneři společnosti Microsoft bez plnění jakýchkoli dalších podmínek/dodatků, nicméně je mohou prodávat jen kvalifikovaným zákazníkům.
Neziskové SKU se budou týkat všech produktů: Office 365, Power BI, EMS, Dynamics 365, M365 a Windows

    Pro F&Qs klikněte zde a pro více informací zde
 
 
 
Šetřete náklady s nástrojem Windows Analytics
Windows Analytics je bezplatný nástroj, který pomáhá vašim zákazníkům šetřit náklady při migraci na Windows 10 a případné další vyšší verze.

    Zjistěte víc
 
 
 
Microsoft 365 Powered Device Assessment Kit
Zjistěte více o sadě pro testování zařízení s technologií Microsoft 365 založené na systému Windows Analytics a jak může zapojit zákazníky, kteří chtěji přejít na Windows 10 a Office ProPlus.

    Spusťte si webinář!
 
 
 
Naučte se s PowerApps a vytvořte svou první aplikaci za jeden den!
PowerApps je služba, která vám umožňuje, i bez předchozích zkušeností s kódováním, vytvářet business aplikace, které běží v prohlížeči nebo na telefonu či tabletu. S PowerApps dokumentace získáte odborné informace a odpovědi, které potřebujete. Využijte tutorial k vytvoření vašeho vlastního inovativního řešení s PowerApps nad Office 365 a nasdílejte ji se světem.

    Využijte tutorial hned!
 
 
Icon Školení a akce  
 
 
Oficiální semináře a webináře pro partnery
Registrujte se zdarma na připravená školení a webináře pro partnery společnosti Microsoft! Všechny připravené aktivity můžete najít také na Microsoft Partner Academy nebo na partnerském Yammeru (skupina vzdělávání partnerů). Agendu jednotlivých seminářů a webinářů najdete vždy pod odkazem pro registraci.

16. 5. 2018| Azure DevCamp: Advanced Workloads (Praha) Registrace zde
17. 5. 2018| Azure DevCamp: Advanced Workloads (Bratislava) Registrace zde
21.-22. 5. 2018| Microsoft 365 Security Tech Series - praktický technický seminář (Bratislava) Registrace zde
23. 5. 2018| Partner Practice Enablement: Azure Security and Operation Management (Bratislava) Registrace zde
12. 6. 2018| Azure DevCamp: Data Platform & Analytics (Praha) Registrace zde
13. 6. 2018| Partner Practice Enablement: Azure Security and Operation Management (Praha) Registrace zde
14. 6. 2018| Azure DevCamp: Data Platform & Analytics (Bratislava) Registrace zde

Série technických a obchodních webinářů

Rádi bychom vás pozvali na nejbližší plánované technické a obchodní webináře pod vedením Lukáše Patky a Tomáše Kubicy.

3. 5. 2018, 14:00 – 15:00 | Hostování terminálových aplikací v Azure | Prezentuje: Lukáš Patka Registrace zde
24. 5. 2018, 14:00 – 15:00 | Ukládání dat v Azure a zálohování do Azure | Prezentuje: Lukáš Patka Registrace zde
14. 6. 2018, 14:00 – 15:00 | Řízení spotřeby v Azure | Prezentuje: Lukáš Patka Registrace zde

Microsoft Roadshow, 15. - 17.5.2018 – Kosice, Zilina, Banska Bystrica

pozývame vás na roadshow, kde vám vysvetlíme, že GDPR nie je strašiak, ale téma, ktorú treba poznať. Ukážeme vám čo sa mení, ako sa vás GDPR dotýka v praxi a ponúkneme vám riešenia.

Seminár sa koná v Košiciach, Žiline a Banskej Bystrici vždy od 8:30 do 15:00. Viac informácií nájdete v rámci registračného linku vyššie.

"Microsoft for Startups, BizSpark, MPN - seminář Praha, Bratislava"

Chcete plně využít výhody, software, služby i technologie které nabízí a v následujících měsících době začne Microsoft poskytovat pro malé i velké Startupy i běžné partnery? Pak si nenechte ujít semináře v Praze (11.5.) a Bratislavě (18.5.). Jsou určené nejen pro začínající IT společnosti, účastníky programu Microsoft BizSpark ale i tradiční partnerské společnosti, které mají chuť rozjet něco nového.
 
 
 
Pozvánka na odbornou IT konferenci TechEd-DevCon 2018
14. - 17. 5. 2018 se bude konat již 16. ročník již tradiční IT konference TechEd-DevCon, určené všem z oboru informačních technologií, kteří chtějí mít přehled o současných a budoucích trendech nejen v oblasti produktů společnosti Microsoft. Letošní ročník se uskuteční v prostorách nejmodernějšího multikina Premiere Cinemas v Praze Hostivaři a opět nabídne spojení konferencí TechEd a DevCon (Technical Education & Developer Database Conference).

V rámci konference proběhne více jak 76 přednášek českých i zahraničních speakerů. Časový harmonogram přednášek, stejně tak jako i jejich rozdělení do jednotlivých sálů dle zaměření (ShowIT, DevCon, Geek, BigData Hall) právě probíhá, a ve zveřejněném seznamu přednášek bude docházet ještě k drobným změnám.

Více informací o konferenci, harmonogram přednášek i registraci naleznete na www.teched.cz
 
 
 
Přidali jsme další termíny GDPR Akademie
GDPR akademie je série 3 webinářů, které jsou určeny pro pověřené osoby odpovědné za ochranu osobních údajů a agendu spojenou s GDPR. Slouží jako přehledný průvodce v problematice GDPR a poskytují návod, jak mohou služby a produkty společnosti Microsoft a třetích stran pomoci naplnit regulaci GDPR.
Součástí akademie bude i představení skutečného projektu souladu s GDPR u konkrétního zákazníka. Získáte tak nejen informace, ale i konkrétní dokumentaci, kterou následně můžete využít pro vlastní přípravu naplnění GDPR.

  Datum a čas   Téma   Odkaz
  8. 5. 2018
  10:00 – 11:30
Efektivní vyhledávání, řízení a zabezpečení osobních informací v dokumentech a v e-mailech   Registrace
  9. 5. 2018
  10:00 – 11:30
Zajištění bezpečnosti provozu Vašich aplikací s osobními daty a partnerská řešení pro podporu GDPR   Registrace
  10. 5. 2018
  10:00 – 11:00
Představení skutečného příběhu zákazníka, jak naplnil požadavky GDPR   Registrace

Další lokální vzdělávací akce

14.-17. 5. 2018| TechEd DevCon (Praha)
24. 5. 2018| Entity Framework Core 2.0 (Zlín)
14.-15. 6. 2018| mDevCamp 2018 (Praha)
19. 6. 2018| Service Fabric (Košice)
23. 6. 2018| SQL Saturday 2018 (Bratislava)

Licenční vzdělávání

8. 5. 2018| Comparing EA and CSP (English) Registrace zde
9. 5. 2018| Azure Reserved instances in CSP (English) Registrace zde
10. 5. 2018| Microsoft Volume Licensing CSP Spotlight Call - Partner (English) Registrace zde
21. 5. 2018| Licensing Update call (English) Registrace zde
29. 5. 2018| Azure Reserved instances in CSP (English) Registrace zde

Důležité zdroje k licencování
 
 
   
 
   
S pozdravem,

Partnerský tým společnosti Microsoft

Microsoft Partner Network
Česká republika a Slovensko
 
   
Microsoft  

Komentáře